31 januar 2006

Friheden sluttede brat

Hvor kan der hurtigt ske ting og sager. I sidste uge færdiggjorde jeg min anden GAAA firkant af nummer 14. Jeg har nu efter 3 forsøg endelig fundet det rigtig garn. Det er noget meget tyndt merinould fra Ingeborg som når det laves om til 6-trådet garn, bliver et utroligt lækkert GAAA-garnvalg.

På det ikke fiberrelaterede plan er der sket en masse. Jeg tog torsdag formiddag ud til arbejdsformidlingen for at snakke med dem om et kursus i Navision C5 som jeg gerne ville deltage i 6 uger fra midt i marts. Det tog lige fem minutters tid fra jeg kom, så var jeg tilmeldt et andet kursus, dog også i Navision C5, men dette foregår hos noget der hedder ITA Group i Odense og startede allerede mandagen efter - altså i går.PUHA - prøv lige at spørge om jeg synes det gik stærkt.... Men jeg meldte mig og har ikke fortrudt endnu. Vi har brugt tiden til at lære hinanden lidt bedre at kende og så sidde foran computeren og forsøge at finde jobs eller praktikpladser. Det er først til allersidst i de 8 ugers kursus at selve regnskabssystemet bliver gennemgået. Derefter følger så 8 ugers virksomhedspraktik.Så det betyder jo at jeg ikke får strikket så meget mere, men jeg er dog startet på næste GAAA firkant - den på side 44. Jeg var næsten færdig da jeg opdagede at jeg havde brugt forkert pindestørrelse, så det blev trævlet op og nu er jeg næsten halvt færdig igen.
I aftes var jeg til håndarbejde sammen med 4 andre - vi mødes hver 14. dag cirka og har gjort det i 15 år. Kun med lidt udskiftning. Men jeg fik endelig taget mig sammen til at prøve at lave maskemarkører. Jeg har brugt fiskesnøre, men vil også lave nogle med wiretråd og stave fra smykkefremstilling. Det var faktisk rigtig sjovt og jeg skal bare have lavet en masse. Jeg skylder nemlig Dorthe noget og har lovet hende nogle stykker, så her er jo en lejlighed til at få betalt min "gæld".

20 januar 2006

1. GAAA firkant


Selvom det snart er mange dage siden jeg færdiggjorde denne min første GAAA firkant, så har jeg først haft energi til at få taget billede i dag. Det er utroligt så meget energi man bruger på 4 uforglemmelige dage sammen med strik og veninder, men jeg har godt nok være længe om at "komme mig". Men jeg ville ikke have undværet den tur for noget i verden, det var bare så skønt.
Jeg strikker i en tråd Brugsens strømpegarn på pinde 3,75 - den er en anelse længere end den er bred, men jeg håber det gir sig når de skal syes sammen en gang om meget lang tid. Jeg glæder mig allerede til at få startet på næste firkant, men har også lige gang i endnu et Ene's Scarf til min kusine.

16 januar 2006

Strikkeweekend i Tolne

Efter 4 dage i Tolne, hvor Christa, Kirsten, Dorthe, Ingeborg, Sus og jeg har snakket, grint, strikket, besøgt garnpushere - bl.a. Silkegården i Sæby, Gittes Strikkestue i nabohuset samt Tøjhuset i Skagen, var det tid til afgang. Vi ses alle her inden vi satte kursen mod Lisettes Strik-In. Vi havde spurgt om vi måtte komme forbi søndag eftermiddag på vej hjem til sydligere himmelstrøg og straks arrangerede hun et mini-strik-in.




Her ses Ingeborg, Dorthe, Christa og Sus i Lisettes sofa.







Her har vi så fra venstre Sus, Lisette, Christa og Laila Hinrup og i baggrunden med ryggen til Kirsten.


Her viser Lisettes datter Karoline sit strikketøj frem. Hun må absolut være en kommende webstrikker og viste os troligt hvor toilettet var efterhånden som trangen meldte sig. Dejlig pige!

06 januar 2006

Hvad posten bragte i dag

Den anden dag satte Kathe Lewis noget silk wool garn til salg og da jeg så denne farve var jeg solgt. Garnet kom i idag og det er bare så lækkert... Jeg glæder mig vildt til at strikke af det, jeg aner ikke endnu hvad det skal bruges til, men det kender vi vel alle ind i mellem. Jeg var lige henne at vise Sus det og hendes hun Malte var helt vild med at snuse til garnet, så jeg ved ikke hvad Kathe har puttet i, men garnet har i hvert fald hundetække.
Det skrider stadig stille og roligt fremad med mit blå Kauni-Ene's Scarf. Er nu nået til den kedelige del der bare skal gentages i det uendelige så jeg glæder mig vildt til at få det færdigt så jeg kan se hvor stort det er.

05 januar 2006

Så venter Martin kun på sin fødselsdag


For efterhånden lang tid siden købte Martin sin fætters knallert - og det var jo helt fint - MEN hans strenge mor siger at han ikke må køre på den før han har kørekort og ER blevet 16 år. Han får dog lov til en gang imellem at "lufte" den på den blinde ende af vores vej. Bremserne skulle jo nødigt sætte sig fast - eller hvad hans undskyldning nu er....I julegave gav vi så Martin nogle læderhandsker og en styrhjelm, det var den største de havde i butikken, men den kunne hans store hoved ikke være i, så vi var i går oppe og hente en ny og større hjelm som forhandleren fik hjem til os.Da han så kom fra skole i dag, stod den på stil - den skal afleveres i morgen, så det er vel ikke for tidligt at få begyndt !! - men en pause med den nye hjelm og de nye handsker fik han dog lige lov til og her kan I så se ham - han stråler over hele hovedet inde i hjelmen. Og nu venter han kun på at 2 mdr. og 9 dage skal gå. Han starter i aften på traktorkørekort + knallertkørekort - og han glæder sig meget.På strikkefronten har jeg endelig for at par dage siden fået begyndt på Ene's Scarft, men ikke i Alpaca som jeg egentlig havde regnet med, men derimod i den blå/lilla Kauni effektgarn. Jeg strikker på pinde 5 og håber så at sjalet bliver større end Ene's Scarf fra bogen. Det er nærmest en halsklud og jeg kunne godt tænkte mig det større. Nu får vi se. Det startes udefra og slutter i nakken, så jeg er lidt spændt - kan jo ikke bare lige lave det længere.

01 januar 2006

Godt Nytår til alle fra det Vestfynske


Jeg vil gerne ønske alle et rigtig godt nytår og samtidig lige vise mine sidste sokker fra sokkeklubben. Jeg har strikket alle de sokkeopskrifter der har været - undtagen dem med tulipanerne og tåsokkerne - de var ikke lige min smag. Disse færdiggjorde jeg i aftes kl. 23.15 så jeg nåede det lige!! Så når jeg tæller op er det ialt blevet til 21 par plus det løse. Det har været rigtig skægt og jeg kommer til at savne sokkeklubben, men jeg har downloaded en masse flotte sokkeropskrifter fra udenlandske blogs, så må jeg jo bare igang med dem i stedet.
Selvom jeg ikke er overtroisk hvad strikning i juledagene angår, så havde jeg INTET på pindene juleaften. Sidste strikketøj blev færdiggjort om eftermiddagen. Jeg har selvfølgelig strikket en masse i juledagene, men da vi nåede til nytårsaften - i hvert fald ved midnat - ja da havde jeg heller intet på pindene.
Nu vil jeg gå i gang med Ene's Scarf fra bogen Scarf Style - i noget lækkert blåt alpaca jeg købte på Badstuen til et strikkearrangement. Mon ikke jeg så også lige dyrker en kande te og en lydbog. Vi har brugt eftermiddagen med diverse oprydning, vask af tøj, opvask og set film så nu trækker jeg mig tilbage til min hule og strikker...