24 december 2006


GLÆDELIG JUL TIL ALLE
Denne jul har været lidt minimalistisk - jeg har slet ikke fået pyntet til jul, men nu er ris á la manden lavet, juletræet er pyntet og de sidste gaver afleveret, der er støvsuget og nu er der dømt sofa og strikning, indtil and og flæskesteg skal i ovnen.
Så skal svigermor hentes og julefreden kan begynde. Jeg tænker meget på Zenia i dag, det er godt nok mærkeligt at hun ikke har været hjemme til at hjælpe med at pynte træ, men desto mere glæder vi os til hun kommer hjem i februar og vi holder så jul igen, med dele svineriet.
I morgen formiddag henter vi lige mor, og så ringer vi til Zenia og snakker lidt, inden vi skal til julefrokost. 2. juledag skal gemalen arbejde igen.

23 december 2006

Endnu et par sokker

Der er rigtig gået sport i at få brugt mit restesokkegarnlager og i aftes sent blev disse sokker færdige og jeg kan sætte endnu 48 g på min total, som nu er på 346 gram ialt.

Ellers er der ikke så meget nyt at fortælle. Jeg var i formiddag lige ovre hos købmanden efter mælk og frugt og på vej hjem var jeg lige inde hos min mor og hilse på, hun havde kogt klejner og delte ud - det sagde jeg ikke nej til. Så kom min faster og onkel på besøg og så troppede min bror og svigerinde også op, de var på vej op til mig og bytte julegaver, men kunne se jeg ikke var hjemme.

Da jeg kom hjem, kom min bror så lige og byttede gaver og nu har vi lige planlagt at køre til Middelfart - Martin skal have et nyt dæk til knallerten. Så må forberedelserne vente. Vi tager mor med og kikker lige forbi hos mormor.

Lige før kom præstens mand og to af børnene med en gave til Zenia, de havde glemt at hun var i Kina, så nu er der endnu en gave der venter på hun kommer hjem.

21 december 2006

Nu er det snart jul og jeg er bare såååå træt

I dag blev det endelig juleferie og de sidste julegaver til familien blev indkøbt. I morgen står den på julegaver til de ansatte og madindkøb og såååå skal jeg slappe af. Jeg har ikke fået pyntet en disse til jul ud over et kalenderlys, men min mand og søn er ligeglad og min datter er i Kina - og svigermor som kommer juleaften, ja til den tid er juletræet der i det mindste og måske kommer der et par nisser op når juletræspynten alligevel skal findes frem, nu får vi se.

16 december 2006

Rengøring er noget fanden har skabt....

I morgen formiddag kommer den lille del af familien som kunne finde et par timer til at fejre min fødselsdag, som godt nok var i onsdags, men som bliver holdt i morgen 9.30 med rundstykker og kaffe/te.

Nu er det ikke nogen hemmelighed for folk som kender mig, at jeg ikke lige gør så meget ud af det med rengøring. Når tiden kan bruges til at lave håndarbejde i stedet, så vinder håndarbejdet alt alt for tit. Men når så huset bliver fyldt af gæster, så skal den ikke have for lidt, så jeg har været i gang det meste af dagen.

Først skulle der handles ind - det tog det meste af formiddagen (her nævner jeg ikke noget om at jeg sov til kl. 9.00) og så har jeg ellers ryddet op, lagt vasketøj sammen og ordnet badeværelse, afbrudt af et krus te og 7-10 pinde på det strømper jeg er i gang med. Nu skal jeg bare lige have tørret støv af og støvsuget. Jeg tror jeg venter med at vaske gulv til næste gang - da vi bor på landet og der tit er mudret udenfor og da vi har hvide klinker i gangen og næsten hvidt linolium på køkkengulvet, så jeg kan det simpelthen ikke betale sig at gøre sig den store ulejlighed når det kun var til de kommer - så vil jeg hellere gøre det bagefter så jeg måske kan nyde det 2-3 dage før chaufførerne har svinet gulvet igen.

Jeg længes efter frostvejr og masser af sne - så sviner det ikke så meget når folk går ud og ind og nydelsen ved at vaske gulv kan vare mere end ½ til 1 time.

Nå, nu kalder støvekluden. Fortsat god weekend

10 december 2006

Av min arm....

Dagen i dag er med små pauser blevet brugt til at flytte indlæg fra mine to gamle blogs, til den nye beta-blogger.
Jeg er ikke en af dem der har fået en invitation til at ændre - det tror jeg har noget at gøre med at jeg ikke brugte den gamle blog

ger mere, men allerede uden egentlig at vide hvorfor havde skiftet til beta-blogger. Så var mit problem at jeg ikke kunne overføre de gamle indlæge.

Så jeg tog den tunge vej og kopierede hvert eneste indlæg fra jeg startede i maj 2005 tror jeg det var og nu er det gjort. Jeg undskylder for alle dem som har mig på bloglines, de har sikkert fået en masse nye indlæge fra mig i dagens løb, men det skulle være ovre nu. Jeg vidste bare ikke lige hvordan jeg ellers kunne gøre. Nu da jeg så var ved at være færdig med at flytter indlæge - hvad tror I så der skete???? - jo nemlig - jeg fik endelig invitationen til at flytte til beta-blogger. Surt sjov siger jeg bare....

Ellers er dagen blevet brugt til at se håndbold og færdiggøre mit første projekt i tøm mit lager-aktionen. Jeg har nu officielt nedbragt mit lager med 59 gram garn. Sådan et par sokker i str. 41 vejer ikke så meget.

Men nu er jeg også mør og vil i seng. Min arm gør ondt af at klikke så meget med musen.

09 december 2006

Nu er der dømt stop for garnkøb i et år!!!!

Jeg har meldt mig til denne her Brugditgarnlager-along. Jeg har egentlig længe gerne villet styre mit garnindkøb, jeg synes nemlig ikke jeg når at få strikket så meget da der jo også skal være tid til at kniple og spinde. Derfor hoppede jeg straks på da denne along startede op. Nu må jeg i et helt år ikke købe garn og jeg glæder mig egentlig til at være tvunget til at bruge af mit lager, som er af en ret så pæn størrelse.

Jeg har altid de bedste intensioner når jeg køber noget garn, men flere af de ting jeg har liggende, blev planlagt inden jeg tog de sidste 10-15 kilo på, så hvis jeg strikker det - så kan jeg ikke passe det. Derfor bliver det en udfordring at få gang i noget som jeg KAN passe nu.

I sidste uge fik jeg to sjalskit ind af døren. Jeg var blevet "viklet ind" i to sjalsklubber og fik ikke så tit strikket det jeg fik sendt, men lagde det hen i stakken til de andre ting. Jeg har betalt for mit januarkit som kommer i den nærmeste fremtid, så det tæller ikke med. Det første sjalskit der kom var lidt et flop. For det første havde jeg mønstret i forvejen og for det andet så er den farve LILLA slet ikke mig. Den er lysere i virkeligheden end på billedet. Det bliver nok til en gave.

Det andet sjalskit er det til højre.Denne gang havde jeg dog ikke mønstret i forvejen, men det er altså heller ikke lige mig med lyserød i forskellige nuancer, så det er kun godt at jeg er blevet "tvunget" til at melde mig ud af den klub. Men det skal da strikkes og så må det blive en gave endnu en gang. Jeg glæder mig faktisk rigtig meget til at få brugt af mit lager og genopdage hvad jeg egentlig har i skufferne. I den anden sjalsklub må man selv vælge farverne, så den kommer jeg til at savne, men nu har jeg jo lidt på lager, så jeg klarer mig nok.

04 december 2006

flinke knipledamer og julehygge hos mormor

I sidste uge afsluttede mit kniplehold i Vissenbjerg sæsonen. De giver gave, både når vi afslutter til jul, men også når vi afslutter om foråret, og jeg protesterer slet ikke....


I torsdags fik jeg denne Årets Kalenderstage og lys 2006 fra Holmegård. Den er jeg meget glad for og jeg vil tænke på dem når jeg tænder lyset. Måske bliver det først næste år, da jeg havde indkøbt kalenderlys og der er jo grænser for, hvor mange jeg kan nå at "fyre" af, selvom Jørgen ind i mellem mobber mig lidt med mit såkaldte "lysshow", men ingen aften uden stearinlys og slet ikke om vinteren - jeg har ALTID et mindst 1 stearinlys tændt og gerne flere.


Når vi når til sidst på kniplesæsonen, er jeg traditionen tro ved at være "brugt". Jeg ELSKER at undervise og kunne slet ikke undvære det, men sidst på sæsonen, glæder jeg mig meget til at få mine aftener igen, hvor jeg selv kan bestemme hvad jeg skal lave og kan deltage i diverse arrangementer rundt omkring. Især er jeg gal over at alle strikkecaféer både i Assens, Odense og Fredericia er torsdage. Hvad fanden er der galt med mandag eller onsdag for den sag skyld? ja jeg spø'r bare....


Men så har jeg da heldigvis selv lavet en håndarbejdscafé een gang om måneden og det er altid anden onsdag i måneden, så jeg i hvert fald selv kan deltage.


I går var hele min mors familie samlet i fælleshuset hos min mormor, der bor i Middelfart. De eneste 3 der ikke var der, var min datter Zenia, der jo som bekendt er i Kina, og ellers min bror og svigerinde - de skulle til barnedåb og da min svigerinde skulle bære og min bror være fadder, så måtte de jo hellere stille op. Men vi hyggede os meget, dog er jeg lidt ked af at min mors familie synes der skal ryges så meget. Men jeg vil forsøge at snakke med dem næste år, det er en plage at være i stue med SÅ mange rygere - og ikke nok med at de ryger - de ryger MEGET. Hovedpine, ondt i øjne og hals og en næse der løber er resultatet. Og tøjet er lige til at smide til vask når man kommer hjem.


Men vi plejer at mødes over en kop kaffe/te - vi hyggesnakker lidt og får en god frokost, alle har noget med og vi laver stort ta-selv-bord. Når der er spist og ryddet til side, går vi, der vil, en lang tur. I går var der kræmmermarked og ekstra lang gågade i Middelfart, så der var en del der fik brugt lidt penge. Jeg købte 5 kæmpestore lys for 50 kroner, jeg fandt også en lækker butik der hedder The og Idé - der købte jeg to slags te og et par dåser, dem kan man aldrig få for mange af. Ja, det er min mening, spørg lige min familie om de mener det samme - de gør de ikke, mærkeligt nok.


Efter gåturen, er der gjort klar til banko: alle får to plader og efter min fars død, er det nu min ene morbror der råber op.
Se selv hvor mange gaver der skulle fordeles. Alle vandt mindst 1 gang og nogen vandt bare HELE TIDEN. Min kusines mand vandt vist 10 gange og var næsten flov til sidst.