14 december 2005

Min fødselsdag i går d. 13. december


Her er udsigten i går morges. Det var så flot en himmel at jeg bare MÅTTE ud og fotografere. I det fjerne kan man se Ørsted Kirke, hvor både min far og svigerfar ligger begravet. Nu er det snart 9 mdr. siden min far døde og vi skal fejre første jul uden ham. Sidste år var det første jul uden min søster og svogers den ældste søn Emil, som døde 2 mdr. før hans 10 års fødselsdag af bivirkninger ved kemoterapi. Det har været en hård tid - i morgen ville han være blevet 11 år. Livet er hårdt, men det går videre..... Jeg skal selvfølgelig lige en tur på kirkegården i morgen.

Denne gave er fra Sus, min veninde og nabo. Hun besøgte mig om formiddagen og vi hyggede os med 2 kander te, brunkager og strikketøj. Gaven fra Sus er lidt "vild" i år fordi Sus ikke må køre bil i øjeblikket pga sygdom, så jeg kører tit for hende og det har hun så syntes skulle belønnes med en ekstra gave. Jeg fik "Kvinder med pinde". Derudover fik jeg en julestjerne, to nålehylstre samt to nøgler strømpegarn. En vildt lækker gave som jeg er meget glad for. Strømpegarnet har en lidt sjov historie, fordi Sus for nogen tid siden ville strikke Mariager og manglede garn. Hun var ikke sikker på at have nok, da hun valgte at strikke i sokkegarnet i stedet for originalgarnet, så jeg var hjemme og støvsuge min isolering og fandt et nøgle af det garn som hun manglede. Jeg var ikke meget for at gå af med det, for jeg synes farverne er så skønne, men hvad gør man ikke for at glæde. Så vi byttede - jeg fik noget andet strømpegarn i stedet men har nu fået garnnøglet tilbage MED renter. Det er da dejligt...
Da vi jo sad i adskillige timer og søbede te i os og strikkede, lykkedes det Sus at blive færdig med denne skyggetaske a la Christa. Her kan I se hvor stor den er før filtning.

Her er så gaverne fra min fødselsdagsgruppe: Første pakke er fra Frida Bragadottir. Hun har sendt en æske konfekt samt en bog med indtryk fra Island. Den bog er bare så skøn. Man får lyst til at rejse derop og opleve det hele. En skam det er så dyrt at rejse derop. En gave der vil blive nydt meget - både bogen og chokoladen...


Inger Risengaard sendte mig 3 nøgler pelsagtigt garn i mine yndlingsfarver. Jeg er totalt bidt af blåt, grønt og bordaux, så denne gave falder bare lige i min smag. Hun sendte også en æske Scoubidou og et rigtig flot kort, som hun selvfølgelig selv har lavet. Scoubidouæsken skal udforskes snarest. Det bliver spændende at prøve.
Næste gave er fra Eva Sinding i Sverige. Hun sendte en opskrift, strikkepinde samt noget lækkert blødt mohairgarn til en stola eller et tørklæde. Der er også nogle maskemarkører som hun måske selv har lavet??. Derudover er der opskrift både til julekager og pynt. Det skal nok blive brugt.

Af Britt Sjøholm fik jeg et lækkert nøgle strømpegarn, en opskrift på ZigZagstrømper, et sokkometer samt nogle mandler. Sokkometret er undersøgt nærmere og passer fint med størrelserne, så det bliver jeg glad for. Jeg strikker MANGE sokker. Og mandler - uhmmmm....Sidste pakke fra fødselsdagsgruppen er fra Mette Clausen. En rigtig sød og sjov nisse, samt en pose guldkarameller. De kan lige ligge i nissens sæk, men jeg ved ikke om de når derned inden jeg får dem spist ..... jeg æææælsker Toms Guldkarameller...


Næste gave er disse to ornamenter som er fra mine håndarbejdspiger. Vi mødes hver 14. dag og de fleste af os har været med i 15 år.

Denne CD fik jeg af min datter Zenia - billedet er ikke så godt, men det går nok. Jeg sad en dag og så et klip i TV og udbrød: hold kæft hvor lyder det godt -og vupti - så fik jeg den i gave. Dejligt at hun lige fangede den. Jeg har ikke hørt den endnu, men glæder mig meget til det. Martin har også købt gave, men da det også er min julegave, har jeg bedt om at måtte gemme den, da jeg ellers ikke får så mange pakker til jul. Det gik han gudskelov med til....

Årest Julefryd fik jeg af min mormor. Den er bare flot og bliver hængt op straks når gæsterne har været her på søndag, hvor vi har inviteret til morgenbord.

Denne gryde fik jeg af Jørgen - jeg blev så skuffet, for jeg havde tidligere flere gange fortalt ham at jeg absolut IKKE ville have gryder i fødselsdagsgave. Jeg mener at det giver man kun, hvis personen virkelig ønsker sig det og det gjorde jeg absolut ikke. Gemalen gav mig pakken og styrtede så ud i lastbilen og kørte igen. Da jeg åbnede blev jeg så skuffet at jeg tudede lidt - jeg var bare totalt nede i kælderen, MEN MEN han er jo alligevel sød og han syntes selv han var sjov: NEDE i gryden lå en pakke som jeg selvfølgelig ikke havde set, da jeg ikke åbnede gryden, i pakken var et Pandoraarmbånd med guldlås som jeg havde ønsket mig. Inden jeg fik den sidste gave havde jeg været dybt skuffet og helt nede i kælderen i næsten en time. Jeg syntes ikke det var sjovt, men kan selvfølgelig nu godt se det fra hans side. Mænd - læs Jørgen - har ikke altid så meget "fingerspitzgefühl". Jeg var lidt flov bagefter, men den følelse kan jeg jo ikke bruge til noget.
Aftenen sluttede med en tur i biffen for at se Harry Potter. Jeg havde bestilt billetter og adviseret gemalen, så han forhåbentlig kunne være hjemme fra arbejde. Den film er bare god og det var en dejlig aften.

Ingen kommentarer: