03 januar 2009

Kniplingslommetørklæder

Meget tidligt i morges, efter at have været på toilet, sådan liiiige før jeg faldt i søvn igen, kom jeg i tanke om at jeg havde sat mig for at sy stof i mine lommetørklæder her i juleferien. Så hvis det skulle være, så skulle det være NU.

For det første har jeg 3 stk. liggende som jeg har lovet en tidligere kursist at sy stof i for - og hun har betalt - derudover havde jeg endnu et som jeg skulle lave for en kursist, samt 3 af mine egne. Så efter morgenmad og diverse oprydning gik jeg i gang:

Som det kan ses på billedet er jeg her i fuld gang med at klippe stof og har så brugt dagen på at stryge, trække tråde ud og sætte stoffet på med nåle og nu er jeg næsten halvt færdig med at sy første lommetørklæde færdigt.

I morgen bliver de sidste forhåbentligt syet færdige. Læg mærke til vores allerførste spisebord, vi købte det brugt af gemalens moster og onkel for 26 år siden, det lever endnu - men på lånt tid i stuen i hvert fald. Vi har som sagt bestilt nye møbler og jeg glæder mig meget til de kommer. Men indtil de nye møbler kommer kan det godt bruges og efter da skal det ud på mit håndarbejdsværelse, så jeg har noget at sidde og arbejde ved derude. Det har der ikke været plads til længe pga ombygningen.

Så det er hvad min lørdag er gået med.

02 januar 2009

Ville ønske det var overstået


Her sidst i 2008 har jeg haft fornøjelsen af at have menstruation hver 14. dag 3 gange i træk. Nytårsaftens morgen fik jeg det så igen - denne gang dog først efter 3 uger....

Min læge siger jeg skal have en gynækologisk undersøgelse om et par uger, for hvis jeg var ved at være i overgangsalderen ville det komme med længere intervaller ikke med kortere. Så jeg skal lige have checket om der er noget galt.

Jeg ville ønske man som 45-årig og sikker på man ikke skal have flere børn, kunne tage en pille og så var det overstået. Nu har jeg haft menstruation i 35 år og jeg GIDER ikke mere!!!!!!!! Jeg har det ad helvede til i 2 dage. Sover med håndklæde i sengen for at afhjælpe lækage, bruger flere pakker bind hver gang - det er sgu dyrt, jeg har mange smerter og det fosser bare ud i 2-3 dage før det bliver lidt mere normalt. Min læge vil have jeg skal have p-piller igen - men det vil jeg ikke. Har taget dem i mange år og nu er det slut med at fylde kroppen med de hormoner. Jeg må bare holde ud til jeg stopper "normalt".

Men så er det godt jeg kan sidde i sofaen og læse eller strikke. I øjeblikket strikker jeg mest sokker mens jeg kikker på en knipling jeg er i gang med. Men jeg gider ikke kniple i øjeblikket, sokkestrikning er meget nemmere når man har det ad H til.

For at bevise jeg da får lavet lidt håndarbejde ser I her et billede af et par færdige og et par næsten færdige sokker samt den knipling jeg burde arbejde på, når jeg nu først skal på arbejde på mandag... måske i aften.. hvem ved....

Men solen skinner, så alt er dejligt. Jeg er afhængig af solskin - det påvirker mit humør meget, hvis vi har alt for mange dage uden solskin.

01 januar 2009

2009 - årets første dag



Dette er udsigten fra syd-vest-siden af vores grund. Det er bare så smukt, så jeg måtte lige forevige det med min mobilos, så er jeg spændt på kvaliteten af billedet, når det bliver up-loaded.

Vi havde en rigtig hyggelig og stille og rolig aften. Datteren havde en veninde på besøg. Vi så dronningens nytårstale som vi plejer, og så gik vi til bords. "Tøserne" havde pyntet stuen efter alle kunstens regler.

Vi fik først tunmousse som datteren havde lavet. Jeg havde også lige lavet tarteletter da sønnen ikke spiser fisk. Så skulle han ikke sidde og sulte imens og vi har nem mad i aften. Det er næsten det bedste af det hele.

Dernæst fandt vi vores raclettegrill frem. Tror det kun er 2. gang vi har brugt den, men det var både lækkert og sjovt. Det gik der lang tid med - så blev der ryddet af bordet, tøserne spillede nintendo wii og vi pausede indtil desserten, som var pandekager med is. Så smuttede sønnen ud til vennerne og vi andre hyggede bare stille og roligt. Ved midnatstid blev der skudt lidt knald af. Fordelen ved at bo på en meget høj bakketop er, at man kan se milevidt omkring og har ekstra fyrværkeri at se på. Det er et smukt syn når der fyres næsten hele horisonten rundt.

En rigtig dejlig aften. Og gemalen var netop færdig med at støvsuge da jeg stod op - det kalder jeg timing.

Fandt forøvrigt lige et billede af vores "kontorkat", der hvor jeg arbejde. Den er bare så lækker den kat, så ind imellem er det svært at koncentrere sig om debit og kredit, når den vandrer frem og tilbage foran tastaturet for at blive kælet med.
Her er den dog sprunget op på øverste hylde hvor den tit udnytter et hul mellem mapperne til at sove i.

Nu vil jeg sætte mig hen i sofaen igen - har gang i sokkestrikning for tiden. Der er så mange der gerne vil have.... og det er så nemt at sidde med når man sidder og ser TV.