30 august 2007

Og jeg var slet ikke voldelig!



I aftes sad jeg stille og roligt og strikkede og jeg var slet ikke hverken gal eller voldelig.... - øv det er en af mine benpinde - jeg ærgrer mig vildt og voldsomt. Godt jeg har et ekstra par.

29 august 2007

Fast job - skal - skal ikke.....

Endnu et indlæg uden billeder, men jeg har lige noget på hjertet.

Som nogle ved, er jeg ansat i et vikariat som ellers skulle slutte 30. september. Jeg glædede mig faktisk fordi der her i sommer ikke har været sååå meget at lave.

Men men men - i forgårs kom Lena, der normalt har jobbet og sagde op!!!

Jeg blev straks tilbudt fastansættelse, og det har jeg så tænkt over i det par dage. Jeg har vejet for og imod og vil her liste plus- og minus-siderne op:

Minus-siden:
1. Det er så træls at sidde dag ud og dag ind uden at have nok at lave, udover at vente på telefonens ringen
2. Jeg har aldrig prøvet årsafslutninger - undtagen på kursus
3. Vi kører med kontrol og godkendelse på godkendelse og systemet er sååååå stift, men jeg ved der er god grund til det. Det er dog ret enerverende når cheferne ikke har tid til at godkende så man kan komme videre med arbejdet.

Plus siden:
1. Næste sommer vil jeg jo tage min sommerferie, så den stille tid vil ikke være så lang. Jeg mangler stadig 2 ugers sommerferie i år.
2. Jeg kender arbejdsgangen her i firmaet og er faktisk med kun 5 mdr.'s vikariat den "ældste" i gårde på kontoret - skal ikke til at sætte mig ind i et andet firmas procedurer - jeg ved hvad jeg har og ikke hvad jeg får.... Jeg er meget tryghedsnarkoman - det kan man vist god fornemme, ikk?
3. Jeg kan li' folkene hernede. Vi er kun 2 kvinder og vi fungerer fint sammen, resten er mænd og der er ingen intriger og kvindefnidder, hvad jeg har udviklet overfølsomhed overfor. Vi får råt for usødet deres mening HVER gang uden problemer.
4. Jeg har fået lov til at bruge revisoren - selvom det så kommer til at koste 50.000 kr. ekstra det første år. Dvs at jeg kan benytte mig af det og få erfaring som kan bruges i mit videre arbejdsliv.
5. Jeg er fri for at plages med jobcenteret igen og søge nyt arbejde

Så alt taget i betragtning, så har jeg besluttet at blive her. Jeg har ellers lovet Jane (min tidligere kollega) at lade være, for jeg har jo bandet en del over så lidt jeg havde at lave, men når jeg sætter plusser og minusser op mod hinanden, så vinder plus-siden og så måtte jeg ombestemme mig. Der bliver jo også noget at få styr på når jeg nu selv skal bestemme arbejdsgangen og finde ud af hvad der plejer at bliver gjort, hvornår og hvordan og hvorledes....

Så jeg er nu arbejdsramt på ubestemt tid...... Det er jo helt fint når nu manden min ikke er rig og har råd til at jeg går hjemme og hygger. Måske i mit næste liv???

Nå jeg er ganske tilfreds med min mand, men skal da være ærlig - jeg arbejder kun fordi jeg skal.... og fordi vi ikke har råd til andet.....

24 august 2007

Der er intet der er så skidt at det ikke er godt for noget!

I onsdags var jeg til spindemøde for første gang i den nye sæson. Det var rigtig hyggeligt, jeg havde nøglen og blev selvfølgelig forsinket af Gallup-institutet, der ringede og gerne ville have svar på en masse spørgsmål... så vi drønede dernedad i fuld fart for ikke at komme senere end de andre. På vej derned startede det med at regne skomagerdrenge og ret hurtigt blev det voldsommere end det.. Det stod ned i stride strømme, vinduesviskerne kørte på max. hastighed og bilens hastighed faldt i takt med vinduesviskernes øgede fart.

De andre var også forsinkede, så vi kom ikke for sent. Men hold da op, hvor det regnede. Der var lige et lille bitte ophold da vi skulle bære rokkene ind, og så stod det ellers ned i stride strømme i meget meget lang tid. Min søn ringede på et tidspunkt og spurgte om det var rigtigt, at vi skulle have nyt gulvtæppe i stuen, for vandet stod ind henne hvor loftet mangler i kontorenden. Han satte skåle under og lagde håndklæder ud og jeg bad ham så om at slukke min computer da jeg vist nok havde glemt det. Han fortalte om et meget stort tordenbrag før han ringede til mig, hvor det lød som om det slog ned hos naboen.

Vi holdt kaffepause mens lynene fløg over himlen og regnen trommede på taget - rigtig hyggeligt i øvrigt.

Men så næste morgen, hvor jeg, som jeg plejer, lige ville checke min mail inden jeg tog på arbejde - ta da da da - den var og er DØD. Ingen mails i flere dage nu - jeg har helt abstinenser. Måske er det bare strømforsyningen, den kan ikke koste alverden, men omvendt, så er den meget gammel og harddisken var fuld - jeg skulle hele tiden slette ting for at kunne gemme nyt - skide irriterende. Så nu skal jeg have ny computer og jeg glæder mig meget.

Det bliver en gevaldig stor og hurtig maskine, med fladskærm og den kommer til at stå i det nye kontor når det bliver færdigt, så jeg får mere plads på mit knipleværelse. Den skal nemlig som noget nyt også bruges til at lave regnskab på. Men det tager jo tid. I øjeblikket venter jeg på en ny kode fra TDC, så jeg kan checke mails på min mands computer. Den kommer først i morgen lørdag. Så selvom jeg har gået og længtes efter en ny computer, så har jeg ikke lige fået taget mig sammen - det klarede tordenguden så for mig.....

22 august 2007

travlhed.....

Jeg har haft travlt. Forrige weekend blev brugt til at lave regnskab, denne blev brugt til kursus, fest og fødselsdag. Mange aftner er også besat og jeg kan mærke jeg skal til at passe på - min kalender er for fuld og jeg ved godt jeg selv har fyldt den op!!!

Men nu er regnskabet ordnet for 2. kvartal og jeg har fået ryddet pænt op overalt, så nu kan jeg ånde lidt igen. Jeg har fået strikket mit SuperKarla-sjal færdigt, men mangler at vaske det og spænde det ud. Billede følger når det er sket.

I aften skal jeg til første spindemøde i denne sæson i Uldkredsen Vestfyn, så det glæder jeg mig til. Da jeg har nøglen kan jeg heller ikke bare aflyse.

Jeg ville ønske min mand var en af dem der tjente styrtende med penge, så jeg kunne "nøjes" med at arbejde hjemme, men sådan er verden ikke og jeg må bidrage til husholdningens drift. Det er også mest fair, men jeg kan mærke at den tid hvor jeg var sygemeldt med min depression og efterfølgende var arbejdsløs, da havde jeg mere tid til MINE interesser og det er nok det jeg mangler. Jeg mangler tid til at fordybe mig i et projekt og nå et stykke vej. Som livet er her og nu, når jeg lidt ind i mellem her og der og ikke rigtigt nok til at tilfredsstille min nærmest sygelige trang til kreativitet. Jeg bliver nærmest ulidelig at være sammen med når jeg ikke får lavet håndarbejde.

Men nu vil jeg glæde mig til min sommerferie. Det bliver sidst i oktober, jeg er færdig med mit vikariat 30. september og der er ikke rigtig nogen jobs i øjeblikket som jeg synes passer til mig eller hvis der er - så ligger de meget meget langt væk og så er det ikke noget for mig. Sidste weekend i oktober skal jeg udstille på Kniplemessen i Slagelse og derfor bliver mine resterende 2 ugers sommerferie brugt op til den udstilling, så jeg får tid og ro til at arbejde med hvad der skal med på udstilling.

Til sidst - resultatet af endnu en test:
You Are 6: The Loyalist

You have strong relationships and are intensely loyal.
People find you easy to love and care for.

You like your world to be stable and secure, no surprises.
You're cautious. You prefer your inner circle to the outside world.

At Your Best: You are courageous, a positive thinker, and expressive. You can take on the world.

At Your Worst: You are secretly insecure - which makes you sarcastic, cold, and argumentative.

Your Fixation: Doubt

Your Primary Fear: Abandonment

Your Primary Desire: Security and support

Other Number 6's: Mel Gibson, Woody Allen, Jay Leno, Marilyn Monroe, and Julia Roberts.

09 august 2007

En test på nettet

You are Catherine the Great.





You are very intelligent and a socialist. It is very important to you that all people be treated equally in a society. You are able to fully comprehend social problems and you are outspoken when it comes to dealing with them.


Take this quiz at QuizGalaxy.com

05 august 2007

Fåredag 2007 - på Hjemstavnsgården i Gummerup


I går var Sus og jeg med til at stå for uldteltet på fåredagen. En helt ny oplevelse for mig. Jeg har aldrig været på Hjemstavnsgården før, selvom jeg bor meget tæt på, så jeg var rigtig glad for at det kunne lade sig gøre. Egentlig skulle jeg have holdt knipletræf for nogle knipleveninder fra min kniplelæreruddannelse, men de var så venlige at gå med til at flytte det til næste lørdag.


Der var fortælling om en ham, kartning på diverse måder, spinding - både på rok og håndten, filtning, strikning - både med pinde og på knagerække. Der var plantefarvning og Sus viste os alle hvordan vi brugte nogle slyngstokke som Gunhild havde med.

Vi fik grillstegt lam og salat til frokost - der var ellers masser af kold kartoffelsalat og frikadeller, samt geddepølser, men grillstegt lam var bare FOR lækkert, så vi vandrede troligt forbi alle de andre madboder for at smovse i det.

Senere på eftermiddagen smagte jeg min første is lavet af fåremælk, det smagte utroligt godt og jeg glæder mig allerede til næste år.

Jeg tror vi var 14 alt i alt til at passe uldteltet, og selvom vi på skift forklarede og snakkede med folk, så var der også rigtig god tid til at gå rundt og opleve.

Da vi skulle derfra, kom regningen for at stole på P-vagter. Da Sus skulle parkere, blev hun vist hen til at sted der bedst kunne sammenlignes med en tidligere mødning, der så meget blødt ud og hun udspurgte P-vagten om han dog virkelig troede at hun kunne komme derfra igen - ja da sagde han - ingen problem, men det blev det!!!

Vi sad fast og der måtte en hel del frem-og-tilbagekørsler samt skubben af 3 personer før vi kom fri, men det lykkedes og vi kunne køre hjem, både trætte men også i den grad fulde af indtryk og sol. Jeg er ikke lige den der tager solbad, så jeg kunne godt mærke at jeg havde siddet i solen det meste af dagen. I dag brænder jeg - er totalt mørkerød som en kogt krebs, men det går vel over igen....

Jeg glæder mig i hvert fald til næste år.

Patchworkkursets frembringelser

Forrige weekend var jeg på patchworkkurset hos Quiltegavlen i Augustenborg. Det var Lene Friis som underviste og der åbnede sig en helt ny verden for mig.

Vi skulle have vores symaskiner med og selvom jeg både havde og stadig har en fornemmelse af at jeg mest bliver til at sy i hånden, så var det sjovt at prøve at sy patchwork på maskine. Men det bliver aldrig det jeg kommer til at holde mest af.

Her ses det sidste jeg fik "jappet igennem" Vi var næsten færdige med kurset og jeg skulle lige nå at lave denne Square Dance. Selvom den er lidt skæv hist og pist, så fattede jeg dog systemet og kan til hver en tid lave en ny.


Vi lærte også en smart teknik til at få syet nogle blogge ud af alle vores rester. Jeg måtte jo grine lidt, da jeg ingen rester har endnu, men vi fik alle en håndfuld rester af hende og så gik vi ellers igang uden at spekulere på i hvilken rækkefølge vi satte stumperne sammen. Det var rigtig sjovt og bliver da noget jeg nok vil prøve igen på et tidspunkt.


Jeg lærte også at lave - jeg tror det hed - indfældede hjørner i Japansk Foldeteknik. Først fik jeg hjælp til at lave en og så lavede jeg lige en mere, for at være sikker på at kunne finde ud af det.


Mit første projekt var at lave disse jordbærfelter i japansk foldeteknik. Det var rigtig sjovt og jeg fik mange fif - både til stryning og syning og glæder mig til tiden tillader mig at lave lidt mere af det. Jeg nåede at sy to og har klippet til ni felter, men vi skulle jo også nå andet.


Lidt log cabin nåede jeg også lige at prøve.


Alt i alt en utrolig dejlig weekend og vi hyggede os rigtigt sammen. Jeg kunne godt finde på at tage derned igen. Om ikke andet så for hyggens skyld. Det er da utroligt som vi blev opvartet. Hele tiden pauser og maden blev serveret - i øvrigt en utrolig lækker mad.

03 august 2007

Fynsk fåredag på lørdag

På lørdag skal jeg sammen med Uldkredsen Vestfyn, stå for aktiviteterne i uldteltet på Fåredagen. Vi skal forklare uldens vej fra får til færdigt produkt og emnerne bliver mange: kartning, spinding, filtning, strikning, vævning og farvning.

Jeg har aldrig før deltaget selvom jeg bor meget tæt på. Det hænger sammen med, at det tidligere har været Årets Knipledag, men den er flyttet til sidst i august, så nu har jeg muligheden og den bliver udnyttet.

Du kan læse mere om fåredagen her

Jeg skal sidde og spinde og forsøge at fortælle folk lidt om det - er skide nervøs, for jeg er jo ikke så gammel i gårde hvad spinding angår, men jeg er ikke alene, så måske kan andre træde til, hvis den berømte klap går ned.