27 maj 2010

Jeg fik jobbet, urimelighed og strikkekit til salg-solgt

Jeg har flere forskellige ting på hjertet i dag. Har lige været til jobsamtale hos FFV i Faaborg og skal starte et 3 mdr.'s vikariat på mandag. Jeg glæder mig vildt meget, er selvfølgelig usikker på om jeg er dygtig nok - men det er jeg jo altid!! men de var så rare og søde så jeg kan kun se det som et stort plus - selvom det betyder jeg endnu en gang skal arbejde hele sommeren med kun 1 uges ferie. Pengene falder på et mega-meget tørt sted.

Dernæst er jeg også berørt af et dødsfald. Et menneske falder bare om og dør - det er så ubeskriveligt hårdt for de efterladte og selvom jeg ikke kender Marianne personligt, så checker jeg hendes blog dagligt og nyder hendes fortællinger om verden set fra hendes synspunkt. Hun skriver godt og er en kvinde med uanede kræfter og kapacitet. Jeg føler med dig Marianne og tænker som dig: hvorfor???

Jeg har også et strikkekit til salg, jeg fik det af min mor i julegave da jeg sidst var tynd, så kom dødsfald, fyring og depression i vejen og medbragte alle de 45 kilo jeg lige havde tabt, og nu kan jeg ikke se i udsigterne at jeg lige taber dem igen foreløbig, overskuddet er ikke til det. Jeg vil derfor gerne sælge strikkekittet - jeg har set det koster 765 kr på Tante Grøn's hjemmeside og jeg forestiller mig 500 kr plus forsendelse. Sig til hvis du er interesseret, så sender jeg når pengene er på min konto.

26 maj 2010

Jobsamtale, hygge og friskbagte boller

Hvad får man tiden til at gå med når der bare ikke er nogen jobs i Syddanmark og slet ikke på Fyn???, jo man hygger sig.

Den sidste 1½ uges tid har der været 3 jobs indenfor mit fag i Syddanmark, et havde jeg søgt, et 2. var over mit niveau og det sidste var i Tønder!!! og sådan har det bare været i næsten 14 dage. Her til morgen da jeg som led i mit computermorgenritual checkede jobnet, var der 1 - siger og skriver 1 job og det ligger i Esbjerg!! Jeg synes det er frustrerende og med det regeringen så har sat i værk - 2 års dagpenge fra og med 1. juli som er lige om lidt - jeg tror da og håber på at der findes et sted for mig, hvor chefen kan tale ordentlig og hvor man kan få lov til at være sig selv. Men håbet bliver ikke bedre af sådan et lovforslag.

Men jeg har så valgt at hygge mig resten af dagen, når først jobsøgningen er overstået, i går havde jeg besøg af Sus, vi skulle til Assens fordi hun skulle bytte noget garn som hun havde fået til overs. Anledningen var også at det var første dag Storms Galleri havde åbnet den nye butik Østergade 54 i Assens. Det er en lækker garnbutik, hvor der både er plads til den ældre fru Jensen som kun strikke i akryl og så vi andre der gerne vil have "rene" garner af lækker kvalitet.

I dag har jeg besøgt en veninde og vi har også strikket og drukket te og det er så livsbekræftende. Hun havde også den største lækreste hund jeg længe har set. En New Foundlænder med savlet hængende ud af munden men så kærlig og lige til at knuselske. Den faldt jeg bare for pladask. Vi har aftalt endnu et hyggemøde, men det er jo på betingelse af om jeg får det job jeg skal til jobsamtale for i morgen.

Ca. 8.30 til morgen ringede en person og sagde at han havde brug for en vikar i 3 mdr her i sommer og om det var noget for mig. Vi aftalte så en samtale i morgen kl. 9.30 - det er altid spændende og må jeg indrømme, med en vis bæven i kroppen man gør sig klar til sådan en samtale, men modet har jeg da endnu. Har trods alt kun været ledig i knap 1 måned. I aften får jeg også strikkebesøg og da vi ikke havde flere boller i fryseren, gik jeg i eftermiddags i gang med at bage en hjemmekomponeret grovbolleopskrift og der blev 5 plader - tror det var 81 boller jeg talte til. Så er det spændende hvor længe de holder, for jo flere boller jeg bager, jo mere forvænte bliver familien og jo flere synes jeg de spiser, så jeg ved ikke rigtig om jeg skal blive ved, men jeg nyder det, så foreløbig tror jeg det går. Måske er der ikke overskud når og hvis jeg får det job.

Nu skal jeg måske endnu en sommer arbejde med kun 1 uges ferie - gjorde jeg også som vikar for 2 år siden, men det må så være sådan. Godt vi ikke har råd til at holde ferie ellers pga min opsigelse og finanskrisen. Intet er så skidt at det ikke er godt for noget, siger man jo.....

22 maj 2010

Sådan kan det gå

Nu tog jeg mig ENDELIG sammen og ville slå 2 fluer med 1 smæk. Opholde mig lidt i solen og hakke mit rosenbed.

Nu står jeg tilbage med følgende:

½ ordnet rosenbed og ½ hakkejern.

Skaftet knækkede

Så nu vil jeg i stedet sætte mig på terrassen med en god bog og måske senere lidt strikketøj. Fortsat god pinse til eventuelle læsere

21 maj 2010

Der skal hygges i dag

I aften skal mine søskende + familie, min mor og min mormor samt min søn og jeg på besøg hos datteren og svigersønnen. Vi skal nemlig planlægge vinterferie i uge 8. Da vi efterhånden er en del mennesker skal vi bruge et sommerhus med 7 soveværelser og de er ikke så mange, men det er da lykkes endnu at finde et sted at være. Så skal der hygges igennem. Vi tager på udflugter når vi gider, vi skiftes til at lave mad og ellers råhygges der bare totalt. Jeg glæder mig til uge 8 næste år.

Men i dag tror jeg ellers jeg vil strikke. I aftes blev det min Zig Zag der blev sjov at strikke på, så jeg tror det er den der skal stå for tur. Den strikkes i ren silke og jeg glæder mig til at kunne tage den på. Håber bare det lykkes for mig at få den lavet så den kan passe. Sus har hjulpet med at omregne opskriften til min store størrelse og den skal prøves flittigt undervejs så der kan rettes til. Jo vi lytter Sus, når du bliver ved med at gentage de hellige ord - LAV STRIKKEPRØVE! - PRØVE TIT UNDERVEJS! - JUSTER OM NØDVENDIGT!.

20 maj 2010

Tysklandstur med indlagt strikkehygge

I går drog Sus og jeg af sted til Tyskland - vi manglede begge sodavand og det er ikke godt. Vi havde allieret os med Anja, som bor i Egernsund og Pia fra Vejle ville også med, så vi kørte mod Fredericia banegård og tog Pia på kl. 8.30 og så gik turen ellers sydpå. Lidt over 10 var vi hos Anja - da havde vi købt, hvad købes skulle, og så hyggede vi ellers til lidt i 5 om eftermiddagen. Det var kanonhyggeligt og se her Anjas lille dejlige hundevalp på 4 mdr hvis jeg husker rigtigt. Den var sååååå lækker og lige til at knuselske.



Jeg blev også forkælet, Anja havde strikke en top til sig selv, men den blev for stor, så jeg fik den foræret, heldige mig. Den er så lækker og jeg glæder mig til at gå med den.


Nu vil jeg kikke lidt på mine strikketøjer og ligger snarest billeder ind af det jeg har i gang. Det er sikkert alt for meget, men jeg nyder at kunne vælge at strikke på det jeg lige har lyst til den dag og hvad betyder det. Når først garnet er købt, spiser det jo ikke brød ved at ligge og vente på at jeg gider. Jeg har dog en UFO og den er gammel og samvittigheden er sort. Den burde have været færdig for flere år siden. Mangler faktisk kun lidt kanter og en lynlås, og så skal den lige syes sammen, det vil ikke tage lang tid, hvis jeg først kommer i gang, men at komme i gang !! Det er ikke så nemt, måske i morgen!

18 maj 2010

Long time no see!!

Jeg kom til min skræk til at opdage at jeg ikke har opdateret siden september sidste år. Det er kun pga manglende overskud og tid, men da jeg i øjeblikket ikke er arbejdsramt, så har jeg jo tiden og vil forsøge at opdatere lidt hyppigere.

Meget er sket siden jeg sidst loggede ind og opdaterede, men størst for mig er nok at jeg har valgt at sige mit job op pga dårligt psykisk arbejdsmiljø. Der er grænser for hvordan jeg vil finde mig i at blive talt til. Jeg får 3 ugers karantæne fordi jeg valgte at sige op straks i stedet for at gå den slagne vej med lægeerklæring, beretning og afventning af beslutning fra HK, men jeg kunne mærke at jeg skulle væk derfra STRAKS. Så jeg tog den tunge beslutning at sige op, og d.d. har jeg været ledig i 18 dage og afslagene regner ind over mig. Det kan godt være svært at mande sig op til at blive ved med at se positivt på det, men så tænker jeg - det er kun 18 dage - kommer tid kommer råd - så jeg venter og vælger i stedet at få ryddet op i lidt skabe osv uden tidspres.

Der bliver strikket lidt mere end ellers - så jeg vil forsøge i dagens løb at få taget lidt billeder af mine projekter, men nu må I nøjes med billede af min søn. Han deltog 8. maj i DM for chaufførlærlinge i Aalborg. Sidste år blev han nummer 2 i teori og samlet nr. 2. Så dengang gik han hjem med 2 pokaler.



Men i år !!! fik han tre andenpladser, to førstepladser og blev samlet nr. 1, så han tog hjem med 6 pokaler, 3 sportstasker, 2 par solbriller, 1 Eva Solo køleskabskaraffel, et Stelton termokrus, et gavekort på 500 kr til Imerco, en check på 1000 kr samt en kæmpe flaske champagne. Det vejede så godt til at storesøster måtte hjælpe med at bære op til bilen og smilet på hans ansigt ville ingen ende tage. Det var en kæmpe dejlig dag, det var blæsende og koldt, det regnede til sidst, men vi fløj på en sky lavet af 6 pokaler og det flotteste resultat længe. Så glemmer man hurtigt vejret.