28 september 2006

Så mange penge har jeg sparet sammen


Billedet er ikke så tydeligt, men man kan vist godt ane hvor meget 5,8 kilo sammensparede mønter fylder. Derudover har jeg en 500 kr-seddel lagt til side, så selvom jeg absolut IKKE mangler isolering, så er jeg nu klædt på til at lade mig friste, HVIS jeg nu finder noget garn jeg ikke kan undvære.
Jeg tager i morgen afsted med de bedste intensioner om ikke at købe noget garn overhovedet, men kender også godt mig selv så meget, at hvis jeg lige ser noget godt og billigt garn - måske en farve jeg ikke kan undvære - eller måske står der KØB MIG på bandarolen - ja så har jeg altså lov til at lade mig friste uden at føle dårlig samvittighed og det er bare dejligt.
Ihhh jeg glæder mig bare sådan - kan næsten ikke vente, men skal altså lige på arbejde i aften og sove i nat og pakke færdig i morgen og så... når Sus kommer fra svømning, sætter Sus og jeg os i min dyt med Svendborg som mål - vi ses dernede.

Strikkefestival-feber

Så er det i morgen vi drager til Svendborg til den årlige strikkefestival. Jeg glæder mig rigtig meget men samtidig er jeg også lidt nervøs, for har vi nu husket det hele, er vandrehjemmet godt nok til at leve op til folks forventninger, det ligger jo ikke så kønt som Silkeborg, vil folk more sig, vil de være utilfredse...... ja som en født "bekymrer" er der nok at bekymre sig om, men omvendt ved jeg også at Trine, Sus og jeg har gjort hvad vi kunne for at få det hele til at lykkes og nu kan vi ikke gøre mere - nu er det helt op til folk selv.

Strikkerelateret har jeg netop færdiggjort Karen Noe's sjal i dominotern lavet i hørgarn. Jeg ELSKER det allerede, både følelsen af det og farven. Min moster er også vild med det, men jeg vil ikke forære det væk. Det er mit.... Måske strikker jeg et nyt til hende, som hun kan få i gave en gang, men ikke dette her.

Jeg skal også snart i gang med at overveje hvad jeg skal strikke på i weekenden - har ikke rigtig gang i noget der skal laves færdig, har to ting liggende som bare venter på jeg hiver pindene ud og vinder garnet op igen.

Rigtig god rejse til jer der skal med til strikkefestival - vi ses - ihhh hvor jeg glæder mig.

24 september 2006

Rokketræf på Hørvævsmuseet

I dag var dagen for årets rokketræf på Hørvævsmuseet. Programmet lød på foredrag med Bente Borgstrøm fra Hillerød. Hun fortalte hvordan hun startede med at spinde i sin tid og viste os en masse meget meget lækre fibre. Det var en knaldgod dag og hun var meget interessant at lytte til og folk spurgte og hun svarede og der var en fin dialog os alle imellem. Bente har også en hjemmeside, som absolut er et besøg værd, når hendes web-camera kommer op og køre igen kan man se hende sidde og spinde. Her ses hun ved sin Riberok 3 - sådan en gad jeg god eje, så hvis du har en du vil af med, så sig bare til!!!

Efter vores frokost var det så tiden til at vi selv skulle i gang med at spinde og der var mødt masser af folk op, vi var vist et par og tyve i alt.
Nogle havde spundet i mange år og en enkelt havde aldrig prøvet, men hun kom i gang og mon ikke hun også snart melder sig ind i Uldkredsen Vestfyn?
Aida ses her til højre, og vi kan rigtig se hvor koncentreret hun er.
Her er endnu et stemningsbillede og der blev både snakket, spundet og udvekslet erfaringer. Bl.a. lærte Karin Hørkilde folk at Navaho-tvinde, hun kaldte det bare at hækle, hvad det jo også er og det var der faktisk nok kun Sus og jeg der havde set før, så det vakte vild jubel.
Karin var kommet helt fra Esbjerg for at være med og hun havde medbragt en masse fibre, som hun selv har farvet og der røg da også lidt med hjem i posen. Men jeg havde jo netop hævet lidt ekstra kontanter til samme formål, så det er helt OK.
Der hvor der ligesom er en stor "dal" er der hvor de fibre jeg købte lå (rødme rødme) Nå, jeg købte nu ikke mere end jeg havde regnet med, så er det vel helt OK og det er bare lige mine farver.
De to ens bundter er merino og det til højre er alpaca. Uhmm hvor jeg glæder mig til at spinde af det og så er der kun 2 uger til jeg skal til spindetræf igen, denne gang i Ølufvad, ovre vestpå i Jylland. Det bliver dejligt - jeg elsker bare sådan nogle dage, hvor man er sammen med folk der har samme interesse og mani som jeg selv, det giver et stort "kick".

21 september 2006

Lidt mere hjemmegjort garn i kurven

For en lille uges tid siden blev jeg færdig med at spinde 150 g blå/hvis merino som jeg havde købt i Mjang hos Elin.
I dag blev så dagen hvor jeg tog mig sammen og fik det Navaho-tvundet og smidt over i min kurv med hjemmegjort garn.
Jeg synes det er flot - men jeg er jo også vild med blå, så jeg tror dette bliver det første hjemmegjorte garn som jeg selv får lavet noget ud af - måske et sjal, hvis der er nok til det - jeg kan jo evt. lave en stola med et eller andet hulmønster hmmm - det vil jeg lige spekulere på.
Ellers får jeg meget tid til at gå med at strikke på mit sjal i dominotern fra Karen Noe, det er altså vanedannende at strikke Domino, og jeg kan næsten ikke vente til jeg kan gå i gang med næste projekt.
I aften starter jeg så med at undervise i knipling i Vissenbjerg, næste uge starter Glamsbjerg og så er vi ellers i gang med vinterens gøremål, det plejer opstart af knipling at være tegn på, men det er bare så varmt og solen skinner så dejligt, så det er svært at forstå vi snart skriver 1. okt. Forhåbentlig fortsætter det gode vejr, så vi også i år kan holde strikkefestival i dejligt solskinsvejr, hvor vi kan opholde os udendørs hvis det er det vi har lyst til. Nu er der kun 8 dage til vi skal afsted - og nøj hvor jeg glæder mig.

12 september 2006

Bøger og chokosquashkage






Det er ikke meget jeg får strikket om dagen. Mest om aftenen når jeg se fjernsyn, i stedet for læser jeg som en gal i øjeblikket. Her til venstre har Martin taget et billede af mig i aftes uden jeg vidste det. Normalt hører jeg lydbøger mens jeg enten strikker, spinder eller knipler, men denne bog kunne jeg ikke finde som lydbog endnu. Heller ikke som dansk bog - måske ledte jeg ikke nok, men jeg fandt den så som engelsk lydbog - troede jeg i hvert fald, og da jeg oprindeligt er uddannet korrespondent i engelsk og fransk, tænkte jeg - det er ok med en engelsk lydbog - det har jeg gjort før med godt resultat og forstår jo fint hvad folk siger i film på tv, så jeg bestilte den.
Så kom bogen endelig - stor var min overraskelse da det viste sig at være en rigtig bog af papir - Den hedder Street Dreams og er skrevet af Faye Kellerman. Hun har lavet en krimiserie om politidetektiven Peter Decker og jeg har efterhånden hørt dem alle som lydbog. Denne Street Deams handler om hans datter som også er gået ind i politiet og den måtte jeg bare læse. Jeg kan mærke på handlingen at jeg mangler en lige før denne, men den må jeg så jagte senere. Desværre er jeg den type som ikke kan klare et ord jeg ikke forstår, så hver gang jeg støder på et ord jeg ikke kender og hvor jeg ikke udmiddelbart kan gætte mig til betydningen, ja så konsulterer jeg Gyldendals den røde - er også typen som altid skulle slå ord op i leksikon og som rettede mine forældre og søskende når de ikke talte sprogligt korrekt - jeg må virkelig ha' været irriterende!!!
Nu til noget helt andet - i fredags fik jeg serveret en chokosquashkage som bare var så lækker og smagte så syndigt, at jeg bad om opskriften. I går bagte jeg så to - både en med sukker og en sukkerfri til Jørgen. Det gjorde stor lykke, da det ikke er så tit han får kage, medmindre han stjæler noget MED sukker i.Jeg var også lige et smut henne hos Sus og Per med en smagsprøve og hvis nogen skulle være interesseret er opskriften her:
Chokosquashkage
300 g mel
400 g sukker
2 spsk kakao med stor top
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
2 tsk vanillesukker
200 g mørk chokolade, groft hakket
2 dl olie
3 æg
400 g squash, groft revet
Bland de tørre ting i en skål.Riv squash og kom dem i skålen sammen med de våde ting.Rør godt sammen med en ske.Anvend en bradepande på 25 X 35 cm (smurt eller foret med bagepapir)Bages ved 180° C i 60-70 min midt i ovnen. (ER færdig efter 70 min selvom den klistrer lidt)jeg havde brugt en lidt større form til den med sukker og så blev den lidt mørk, men smagte ok alligevel, men hold øje med den det sidste stykke tid.Rigtig god fornøjelse - den smager bare mums!!

10 september 2006

Sikken en dag..... puha........hmrph.....






Dagen startede fint. Sus og jeg drog til Fredericia, hvor vi skulle deltage i en domino-workshop hos Lund + Lund med Vivian Høxbro. Det er en KANON god og hyggelig formiddag og eftermiddag. Tænk jer, vi har 9 webstrikkere ud af et par og tyve damer - det er da helt vildt, synes jeg i hvert fald. Hvis jeg husker rigtigt var vi: Christa, Bente V, Anne, Laila, Anette, Sus, Dorte, Pia og jeg.
Vi fik også reklameret så meget at Vivian måske selv vil være med. Christa havde sedler hun rask væk delte ud af, hvor der stod lidt om Webstrik, og det var sådan at folk næsten undskyldte hvis de ikke var medlem af enten Webstrik eller Gavstrik. Vi var da nogle stykker Gavstrikkere også.
Da jeg så kom hjem - havde planlagt hyggelig middag med en af mandens livretter, da vi har 18 års bryllupsdag i dag. MEN MEN MEN - der gik ikke længe før jeg så dette syn og Jørgen i fuld firspring frem og tilbage mellem bil og værksted. Jeg styrtede ud og blev straks sat i gang med at hente flere kasser til opbevaring af hydraulikolie. Jørgen havde kørt brænde det meste af dagen og et net, som han bruger til at spænde over for at træ ikke skal falde af under kørslen, havde sat sig fast i kardan-akslen (hedder den det?). I stedet for at blive omme bagved og klippe nettet fri, kørte manden lige om foran, for der var bedre at lægge mente han - DET SKULLE HAN ALDRIG HAVE GJORT!!!!!
Det kommer nok til at koste ca. 20.000,00 kr.Resultatet ses her til venstre. Kraftudtaget er simpelthen revet ud af gearkassen. Der kom olie og der kom meget olie og det kom meget hurtigt ud - jeg smed tomme kasser ned til ham og han skiftede dem ud efterhånden som de blev fyldte og til sidst var der løbet mellem 150 og 200 liter olie ud af lastbilen, så kunne han endelig få tid til at hente noget grus og smide på det der var endt på vejen. Så Jørgen og jeg skovlede og fejede og skovlede grus og fik inddæmmet og opsuget olien. Da olien var opsuget af gruset, kørte han det om i en tom container bagved og nu er det ikke så synligt på vejen mere. Jeg gik i gang med at vaske kasser rene for olie, så de kan bruges igen en anden gang - godt med et badekar og sulfo og så blev der ellers lavet mad alligevel.
Jørgen havde drømt om at vi skulle ud og spise, men det orkede vi rent ud sagt ikke, da vi var færdige med at rydde op, så jeg lavede mad og vi spiste og blev samtidig enige om at tage MINDST 18 år mere.
Sådan en dag savner jeg Zenia meget - hun hyggede altid om os når vi har bryllupsdag - men hun er jo i Kina og endelig har hun fået oploaded nogle billeder, så vi kan se hende i hendes undervisningsuniform. Hun har også en hjemmeside: http://www.zenias.dk/, hvis nogen har lyst til at læse om hvordan det går.

07 september 2006

Marianne Isager på Badstuen


Netop hjemkommet fra et dejligt foredrag med Marianne Isager på badstuen i Odense havde jeg lige lyst til at vise det eneste billede jeg fik taget. Her ses hun efter selve foredraget, da folk begyndte at "overfalde" hende med spørgsmål og køb af bøger o.l.Hun fortalte om sin baggrund, hvordan det hændte da hun overtog Åse Lund Jensens firma, om hendes inspirationskilder, hendes rejser til Chile, Peru, Bolivia, Afrika, Nepal og at hun bl.a. er ved at lave en ny bog som skal hedde Japan, da hendes mand arbejder i Japan og hun tilbringer megen tid derovre. Bl.a. tager hun nu sidst i september til Japan og skal være der hele vinteren hvor hun så skal "strikke en bog" som hun selv kaldte det.
Hun er absolut værd at høre på og den måde hun bliver inspireret til mønstre er bare så spændende at høre om.
Ellers er dagen i dag gået med at søge et job som bogholder/blæksprutte - det må da lige være mig - så nu må vi håbe jeg hører fra dem snart. Det er et job tæt på og i et lille firma og det er bare lige mig!! - så nu skal de så bare lige mene det samme hihi!!!!